Print

Pe 4 iulie 1876, un grup de oameni cu suflet nobil - Nicolae Cretzulescu, George Gr. Cantacuzino, C. A. Rosseti, Ion  Ghica, Dimitrie Sturza, Gr. G. Cantacuzino si Carol Davila - au inscris Romania pe harta mondiala a Crucii Rosii, deschizand prima noastra "sucursala" in incinta Spitalului Coltea din Bucuresti. La 15 iulie a fost ales primul Comitet  al Crucii Rosii Romane si primul presedinte,in persoana  Printului Dimitrie Ghica (1876 - 1897).

De-a lungul istoriei sale, Crucea Rosie Romana a fost un important simbol al sperantei si alinarii suferintelor  pentru toti cei aflati in nevoie  ori de cate ori razboiul, epidemiile sau dezastrele au lovit tara, in perioadele de nesiguranta si suferinta, Crucea Rosie Romana a fost activa pentru a alina  suferinta umana.  Toate acestea au fost posibile, in primul rand,  prin voluntarii care au actionat cu promtitudine si devotament ori de cate ori a fost nevoie.

In acest an se implinesc 138 de ani de la crearea Crucii Rosii Romane. Cu prilejul acestui moment aniversar, Filiala de Cruce Rosie Ialomita prezinta un raport de activitate bogat astfel      

 -  ajutoare acordate in anul 2013  si in perioada ianuarie - mai 2014  in valoare de 380 398 lei;   Din care:

       -  alimente in valoare de 143 754 lei;

       -  produse de igiena in valoare de 27 438 lei;

       -  imbracaminte in valoare de 15 430 lei;

       -  incaltaminte 24 609 lei;

       -  alte ajutoare 169 167 lei;

Au fost desfasurate cursuri de prim ajutor,  au fost organizate si pregatite mai multe detasamente de interventie in caz de dezastre iar activitatile privind cercul de sanatate si prim ajutor si concursul echipajelor "sanitarii priceputi" s-au desfasurat conform prevederilor noului regulament, au fost initiate noi proiecte precum "cumpara si daruieste - vine iepurasul", organizarea punctului de prim ajutor in zona izolata – sat Horia, com Axintele.

De mentionat faptul ce alaturi de noi si actiunile noastre s-au aflat institutii precum Consiliul Judetean, agenti economici si societati comerciale care au devenit  sponsori  pentru multe din actiunile si activitatile noastre.

Totutor le multulim si le suntem recunoscatori. 

Le multumim tuturor celor care au fost alaturi de Filiala de Cruce Rosie Ialomita si-i invitam  sa ramana alaturi de noi pentru a scrie impreuna noi pagini din istoria celei mai vechi si prestigioase organizatii din Romania.

 

 

 

DIRECTOR,

 

Avram  Ion